Rulada cu gem de fragi

de AnaDima in Prajituri, 7 Dec 2014 | 4124 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 ml lapte
  • 1/2 pachet de margarina Rama cu unt
  • 8 linguri de faina alba
  • 8 linguri de zahar
  • 8 oua
  • 1/2 borcan gem de fragi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu gem de fragi:

Laptele si margarina se pun la fiert, pana se topeste margarina. Cand clocoteste laptele se adauga zaharul, se asteapta pana se topeste zaharul si se adauga faina, cate o lingura, pe rand.

Se obtine o ciulama groasa, care se lasa la racit.

Se separa galbenusurile de albusuri si se bat albusurile spuma. 

Cand ciulamaua s-a racit se adauga galbenusurile unul cate unul, apoi se incorporeaza si albusurile batute spuma. 

Se toarna compozitia in tava mare, tapetata. Se da la cuptor la foc potrivit pana se coace.

Se scoate foaia pe un prosop curat umed, cu tot cu hartia de copt si cu ajutorul prosopului se ruleaza. Se lasa la racit.

Cand foaia s-a racit, se unge cu gem si se indeparteaza hartia de copt, pe masura ce se ruleaza la loc foaia. 

 

TIPS-URI

1

daca tava e mai mica, se micsoreaza cantitatea de ingrediente;

2

se poate inlocui gemul cu orice fel de crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu gem de fragi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu gem de caise si nuca