O reteta de prajitura ce se face foarte usor, nu necesita prea multa bibileala, iar daca va pregatiti toate ingredientele la indemana totul merge struna. Spun asta pentru ca trebuie lucrat repede, sa nu se raceasca cremele.
Ia sa vedeti voi cat de repede se face…Sper sa va tenteze si pe voi, gustul de caramel combinat cu cel al cremei de lapte praf ( seamana foarte bine la gust cu ciocolata de casa) este delicios.
Biscuitii se pun in robot si se macina fin. Zaharul se caramelizeaza intr-o cratita la foc mic. Cand a devenit lichid si a capatat culoarea chihlimbarului se toarna apa. Se fierbe in continuare pana caramelul se topeste. Dam deoparte de pe foc si punem pesmetul de biscuiti si amestecam energic.
Crema obtinuta se intinde imediat peste foaia de napolitana.
Crema de lapte praf:
Apa, zahatul si untul se pun la fiert, la foc mic. Cand da in clocot se amesteca bine pana compozitia se omogenizeaza. Dam deoparte si punem laptele praf si nuca de cocos. Se omogenizeaza amestecand energic.
Intindem crema obtinuta peste crema de biscuiti, apoi incepem sa rulam usor foaia de napolitana. Dam la rece pana se intareste, apoi se portioneaza dupa dorinta.