Rulada de zmeura cu nuca de cocos

de epurasha2bb in Prajituri, 27 Iun 2013 | 3020 vizualizari

 

zmeura imi place si pentru gust si pentru culoare si pentru miros dar si fiindca e foarte de treaba si se coace in fiecare zi pe rug asteptand sa fie culeasa ca daca nu ... cade pe jos si e pacat! deci am luat-o si am facut o rulada

 

INGREDIENTE

  • 1 farfurie de zmeura
  • 6 albusuri pt.blat
  • 6 galbenusuri pt.crema
  • 6 linguri de faina pt.blat
  • 1 lingura faina pt crema
  • 6 linguri de zahar pentru blat
  • 4 linguri de zahar pt crema
  • 2 linguri de nuca de cocos razuita pt.blat
  • 2 linguri nuca de cocos razuita pt crema
  • 2 linguri nuca de cocos razuita pt.decor
  • 1 lingura de miere/dulceata pt uns rulada la final inainte de a presara nuca de cocos
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita de otet
  • 1 lingurita de esenta de fistic
  • 1 pliculet de praf de copt
  • 1 lingura de unt
  • 1 ceasca de lapte pt.crema
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de zmeura cu nuca de cocos:

Incepem prin a separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu un praf de sare si cu zaharul pana se fac spuma tare ca de bezea. Acum incepem sa adaugam faina amestecand cu un tel de plastic sau lingura usor pana la incorporare, adaugam si praful de copt stins cu otetul si esenta de fistic. Cuptorul se incinge din timp la 180 g C.

Se toarna aluatul in tava cu hartie de copt si se coace pana se rumeneste dupa care se desprinde hartia de copt usor si se ruleaza blatul pe un prosop umed stors bine.

Cat s-a copt blatul am pregatit crema la Bain Marie din galbenusurile frecate cu zaharul, lingura de faina, lingura de unt si nuca de cocos. Am adaugat cate putin lapte pana s-a incorporat si s-a ingrosat crema. Crema se intinde cu o spatula pe blat si apoi presaram zmeura. Rulam si ungem deasupra cu putina dulceata sau miere ca sa fie lipicios dupa care presaram nuca de cocos pentru decor. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de zmeura cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Zmeura si atat...