Rulade de vițel cu sos de rosii

de Catalina L in Vita, 16 Feb 2015 | 4230 vizualizari

 

"Paupiettes de veau" = "Mici escaloape" de vitel pe care le batem subtirele, pe urma le umplem cu o "farsa" gustoasa din carne de porc, tocata bine si amestecata cu mirodenii si calita in putin unt. Le legam cu o sforicica si le gatim.

 

INGREDIENTE

  • 4 rulade de vitel (facute acasa cu carne de vitel si carne tocata sau de la măcelar)
  • 1 ceapă
  • 1 catel de usturoi
  • 1 mic borcan cu sos de roșii ( sos facut de casă in cazul meu sau roșii intregi in conserva sau 4 rosii proaspete)
  • 2 lingurite de bulion concentrat
  • 1 pahar de apa calda (sau de vin alb)
  • 1 lingurita de zahar (pentru a atenua aciditatea)
  • ulei de măsline sau margarina
  • sare, piper, ierburi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulade de vițel cu sos de rosii:

Incălziti uleiul intr-o tigaie profunda pe foc. Puneți ruladele și lăsați-le sa se rumeneasca pe toate partile timp de 5 minute. 

Se pun condimentele (sare, piper).  Odată rumenite, se adauga ceapa si usturoiul in tigaie.

Când ceapa și usturoiul sunt bine rumenite, se adauga sosul de rosii, bulionul și paharul de apă. Se asezoneaza din nou (sare, piper, ierburi). 

Se acopera si se fierbe la foc mic timp de 30 minute.

10 minute înainte se scot și se taie în jumătate.

Se scoate sforicica. Gatiti-le inca timp de 10-15 minute în sosul de roșii.

Serviti  cu piure de cartofi (reteta aici  ) sau cu orez (reteta aici).   Poftă Bună !!!!!

TIPS-URI

1

Opțional daca vreti puteti pune: vin alb, măsline,ciuperci

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulade de vițel cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muschi de vita cu sos de rosii si rodie