Rulou de post cu nuca, stafide si coaja de portocala confiata la slow cooker Crock-Pot

de Rocsi in Slow Cooker, 19 Mar 2016 | 6199 vizualizari

 

Aromat, pufos si delicios! Nu uitati, sa faceti si voi, intr-o zi de post cand nu mai aveti idei ;)

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 250 gr faina
    • 160 ml apa minerala
    • 3 linguri zahar
    • 3,5 gr drojdie uscata
    • coaja rasa de lamaie
    • un praf de sare
    • 2 lingurite esenta de vanilie
    • 3 linguri ulei
    Pentru umplutura:
    • 120 gr nuca macinata
    • 1 lingura cacao
    • 1 linguri zahar
    • 2 linguri dulceata de visine
    • 2 linguri stafide
    • 1 lingura coaja de portocala confiata
    • 4-5 linguri lapte de soia cald
    • 2 lingurite esenta de rom
    Pentru sirop:
    • 2 linguri zahar
    • 4-5 linguri apa
    • in plus, zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulou de post cu nuca, stafide si coaja de portocala confiata la slow cooker Crock-Pot:

Aluatul:
Cernem faina intr-un bol, punem sarea, zaharul, drojdia si amestecam cu o lingura.
Incorporam coaja rasa de lamaie, vanilia, apoi apa minerala calduta, treptat.
Framantam bine, pana obtinem un aluat omogen si elastic.
La final punem uleiul, mai framantam 2-3 minute.
Acoperim aluatul, il lasam o ora la dospit, intr-un loc ferit de curent.
Umplutura:
Stafidele le punem intr-o cana cu apa calda si putin rom pentru 10 minute, apoi le scurgem bine.
Intr-un bol amestecam nuca cu zaharul si cacaoa.
Adaugam stafidele, dulceata de visine, coaja de portocala confiata si esenta de rom.
La final, punem putin lapte de soia caldut, cat sa obtinem o consistenta cremoasa a umpluturei.
Aluatul dospit, il rasturnam pe masa de lucru, pe care presaram putina faina inainte.
Intindem cu sucitorul o foaie dreptunghiulara si subtire.
Punem umplutura, o intindem cu o paleta pe toata suprafata aluatului.
Incepem si rulam dintr-un capat, apoi il rasucim dandu-i forma de melc.

In vasul slow cooker-ului Crock-Pot 4.7 l Digital punem hartie de copt si asezam ruloul.
Il acoperim cu capac, il conectam la curent.
Setam aparatul slow cooker Crock-Pot 4,7 L Digital pe modul Low si un timp de 2 ore, apoi setam modul Hight si un timp de 30 de minute.
Cand este gata deconectam aparatul de la curent.
Intr-o cratita, punem apa cu cele 2 linguri de zahar, le transferam pe foc pana se topeste zaharul.
Cu acest sirop ungem ruloul cald si il tinem acoperit pana se raceste.

Cand este rece, il pudram cu zahar si servim!
Pentru cei care vor sa il faca intr-un cuptor normal:
Asezati ruloul intr-o tavata rotunda tapetata cu hartie de copt.
Il lasati sa dospeasca 15 minute, apoi il introduceti in cuptorul incins, la o temperatura potrivita.
Cand prinde o crusta rumena deasupra, il scoateti din cuptor si il ungeti bine cu sirop.
Il acoperiti cu un prosop gros, il lasati sa se raceasca si il pudrati cu zahar.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulou de post cu nuca, stafide si coaja de portocala confiata la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc cu sos teriyaki la slow cooker Crock Pot - Reteta-Video