Salata de conopida si cartofi

de RODIMUR in Salate, 26 Oct 2017 | 4913 vizualizari

 

O salată de sezon, rapidă, ușoară și de post, cu un gust plăcut, grație sosului.

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi medii
  • 300 grame de conopidă proaspătă
  • Pentru sos:
  • 2 linguri de muștar clasic
  • 4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 2 căței de usturoi
  • 1 linguriță de zahăr tos
  • 1 linguriță de oțet de vin
  • 1 praf de sare
  • zeamă de lămâie (câteva picături, după gust)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de conopida si cartofi:

Se spală cartofii și se pun la fiert. Când sunt gata fierți, se lasă să se răcorească, după care se curăță de coji și se taie cubulețe într-un bol în care va fi făcută salata.

Conopida se spală, se desface în buchețele (nu foarte mici) și se fierbe timp de 3-4 minute, în apă cu sare. După acest interval de timp, se strecoară de apă și se lasă să se răcorească.

Se prepară sosul amestecând pentru uniformizare: usturoiul pisat bine, cu muștarul, uleiul (picurat puțin câte puțin, ca la maioneză) zahărul tos, sarea, oțetul și la urmă, câteva picături de zeamă de lămâie, după gust.

În bol se pune un strat de cartofi tăiați cubulețe, un strat de buchețele de conopidă, 2-3 linguri de sos, al doilea strat de cartofi și apoi, la urmă, restul de conopidă și sosul rămas. Se amestecă ușor, ca să nu se sfărâme conopida și în final, salata se decorează cu roșii, sau cu mărar.

TIPS-URI

1

Nu fierbeți conopida mai mult de 4 minute, ca să nu se sfărâme. O salată reușită are ingredientele tăiate mai mare, întregi și nu tocate mărunt.

2

Pentru această salată, alegeți cartofi roz, care nu se sfărâmă așa ușor.

3

Pisați bine usturoiul pentru sos, până devine o pastă.

4

Amestecați ușor ingredientele la sfârșit, ca să nu le striviți și să rămână așa cum le-ați pus în salată.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de conopida si cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

RODIMUR 1

29.10.2017, 10:38

Mulțumesc frumos, Cătălina! Mă bucur mult...

mirela0911 1

29.10.2017, 20:58

Interesanta salata!

RODIMUR 1

29.10.2017, 21:19

Da, Mirela, e interesantă, ușor de făcut și cu un gust foarte bun! Voi mai face, pentru că merită...!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata cu branza de capra si sfecla