Salata de fasole galbena

de Ela68 in Salate, 24 Iun 2013 | 13156 vizualizari

 

Am descoperit de putin timp ca aceasta fasole are un gust deosebit si este foarte racoritoare daca ii pun lamaie in loc de otet.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fasole galbena, pastai
  • 5-6 catei de usturoi
  • 5-6 linguri de ulei
  • 1 lamaie mare
  • 1 legatua de patrunjel
  • 1 lingura otet ( optional )
  • cuburi de gheata
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de fasole galbena:

Fasolea se curata de capete, se spala bine si se rupe in doua sau in trei. Se pune la fiert la abur in jur de 15 minute, nu mai mult, astfel incat sa nu-si piarda din vitamine si sa nu se inmoaie prea tare. 

Se pune apoi intr-un castron in care am pus cuburi de gheata si putin apa rece si se lasa cateva minute. Astfel, fasolea isi pastreaza si culoarea.


 Cateii de usturoi se zdrobesc cu aparatul , adaugand sare si ulei pana rezulta o pasta omogena.  Scurgem fasolea de apa si turnam peste ea pasta de usturoi , sarea si patrunjelul tocat.  Adaugam la sfarsit zeama unei lamai si cine doreste, o lingura de otet de mere.  Se serveste ca atare, sau ca garnitura. Eu am servit-o cu ficatei prajiti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de fasole galbena" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de teci de fasole cu maioneza si usturoi