Salata de icre

de oana_d in Aperitive / Garnituri, 11 Feb 2011 | 5984 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 lingurita plina de icre de crap conservate cu sare,
  • miezul de la o felie de paine, muiat in lapte,
  • 200 ml ulei,
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • felii de castravete si de ardei rosu pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de icre:

Miezul de paine se stoarce foarte bine de lapte si si amesteca pana la omogenizare cu icrele.

Apoi se procedeaza ca la maioneza, turnandu-se cate putin ulei pana cand devine consistenta, apoi cate putina lamaie, si iar ulei. Dupa ce se consuma jumatate din cantitatea de ulei se poate pune mai mult odata pana cand se termina.

Se serveste pe felii de paine pe care se pun cateva bucati de castravete proaspat taiat in lungime, si decorate cu ardei gras rosu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de icre" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Salafat el Rehab - Salata libaneza de vinete