Salata de iutari la borcan

de Ksenya in Mancaruri de post, 8 Aug 2013 | 17200 vizualizari

 

Aceasta salata se prepara usor si este excelenta iarna langa o friptura de porc de Craciun ,are o aroma deosebita.

 

INGREDIENTE

  • iutari
  • otet de 9 grade
  • sare
  • foi de dafin
  • usturoi
  • borcane de 750-800 g
  • apa
  • sare
  • boabe piper
  • buchet de marar (partea florala)
  • enibahar
  • rodele de ceapa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de iutari la borcan:

Culegem ciupecile din cele mai sanatoase.

Le curatam de pamant,le spalam in cateva ape,le punem intr-o oala incapatoare,de la momentul de cand da in clocot lasam inca 15 min.

Le scoatem si le scurgem intr-o sita,lasam sa se racoreasca pentru a putea la le taiem felii mai mari.

Feliile le punem in borcane bine spalate cu cate la un borcan se pun: 2 catei de usturoi ,4 boabe de ienibahar ,8 boabe de piper ,2-3 rondele de ceapa si buchetul de marar.La sfarsit se toarna marinada preparata din o parte otet 2 parti apa,se da in clocot,se toarna marinada in borcane, se infileteaza  bine si se pun la cuptor pentru 10 minute,la foc mic.Se opreste cuptorul si se las borcanele pana se racesc complet.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

La prepararea salatei se scurge zeama ,iutarii se stropesc cu ulei de masline,ceapa si patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de iutari la borcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

ALIGIULIA 1

02.09.2013, 18:46

SE POATE FACE SI CU CIUPERCI CHAMPIGNON?

babi5 1

03.09.2013, 07:45

Ksenya 1

24.09.2013, 09:19

Aligulia, n-am incercat,probabil dar va fi mai putin aromata si picanta.Multumesc de trecere!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu legume si ciuperci