Salata de legume coapte

de katty in Mancaruri de post, 27 Mar 2017 | 6410 vizualizari

 

Retete de post economice

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete mai lungi si subtiri
  • 2 dovlecei
  • 2 ardei grasi rosii
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper negru macinat
  • 3 linguri ulei de masline
  • oregano uscat
  • zeama de lamaie dupa gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de legume coapte:

Spalam legumele, le stergem si le taiem rondele subtiri (vinetele si dovleceii) sau in patru (ardeii grasi).
Presaram putina sare pe vinete si dovlecei si le lasam la scurs in cate o sita, pentru 15 minute, apoi le tamponam cu servete absorbante si le frecam cu cate o lingura de ulei (sau mai putin).
Incingem bine gratarul si punem legumele pe gratar, cate 2-3 minute pe fiecare parte, cat sa inmoaie, fara a se arde. Punem si ardeii grasi. Scoatem legumele coapte intr-un vas, iar ardeii grasi ii taiem in felii mai subtiri.
Zdrobim cateii de usturoi intr-o cana, adaugam 1 lingura de ulei de masline, zeama de lamaie dupa gust, piper negru macinat si oregano.
Turnam amestecul peste legumele coapte si amestecam usor.
Servim salata imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de legume coapte" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de legume