Salata de vinete de vara

de T I M E A in Mancaruri de legume, 14 Iul 2012 | 4642 vizualizari

 

Imi plac tare mult vinetele proaspete de vara mai ales ca nu mai necesita maioneza, se pot face doar cu ulei.

 

INGREDIENTE

  • 5 vinete (aprox 1,5 kg )
  • 1 ceapa mare rosie
  • sare
  • piper
  • 200 ml ulei de floarea soarelui
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de vinete de vara:

Spalam bine vinetele, le stergem cu un prosop si le gaurim pe ici colo cu o scobitoare.

Asezam vinetele in tava pe hartie de copt, le acoperim cu folie de Al si le dam la cuptor la 180 de grade timp de o ora si jumatate. La jumatatea timpului le intoarcem de pe o parte pe alta.

Le scoatem din tava intr-un bol si le lasam 20 min sa sa raceasca si sa se scurga putin de apa.

Curatam fiecare vanata in parte si o tocam cu tocatorul de vinete.

Ceapa curatata si taiata marunt o amestecam cu vinetele tocate adaugand sare si piper dupa gust.

Treptat adaugam uleiul amestecand zdravan cu o lingura de lemn pana se deschid la culoare si devin pufoase.

Servim cu paine proaspata si cu rosii! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete de vara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete coapte in vas Zepter