A venit primăvara cu trufandalele ei: ceapă verde, leurdă, ridichii, spanac, usturoi, pătrunjel și m-am gândit să le combin cu suratele de toamnă: cartofi, castraveți murați și gogoșari în oțet.
Ca să echilibrez gustul am adăugat și un file de păstrăv afumat!
Vă asigur că va deveni salata preferată de primăvară, mă rog pentru iubitorii de pește! ;) Zmeiișorii nu am reușit să-i impresionez! :D ;) Cred că dacă punea câteva bucățele de ceafă, era perfect pentru ei :D :)))
Dar, na, uite o nouă idee de salată Primavera carnivoră ;)
Gata cu vorba și spor la treabă! ;)
Cartofii se fierb în coajă, în apă cu puțina sare, cca. 15 minute la foc mediu, neacoperit.
Eu de data asta, i-am fiert în minunatul vas Zepter ;) l-am scos la înaintare zilele astea!
Se pun cartofii, spălați și necurățați, în vasul rece, cu o lingură de apă. Se pune vasul la gătit, la foc mediu, până ce termocontrul de pe capac, ajunge la finalul zonei verzi, apoi se oprește focul, se lasă în continuare vasul acoperit, la gătit, fără sursă de încălzire, cca. 20 de minute până ce indicatorul termocontrolului, revine în zona bej.
Vasul ZEPTER, prin construcția lui unică și patentată, oferă beneficii multiple dacă este folosit așa cum trebuie. Fapul că se oprește focul când acul indicator de pe termocontrol, ajunge în zona verde, atunci baza vasului funcționează că o plită, deci economie de 60% energie.
Între timp se curăță verdețurile și se toacă mărunt. Castraveții și gogoșari în oțet se toacă cubulețe.
După ce s-au fiert cartofii și răcit, se curăță, se taie în bucățele potrivite, se pun într-o salatieră, se adaugă verdețurile tocate mărunt, măslinele, păstrăvul file, de asemenea tăiat mărunt.
Oțetul de orez se amestecă cu puțină sare și piper, uleiul de măsline, apoi se pune peste salată, se amestecă ușor până ce se combină gusturile.
Salata se poate servi după ce a stat la rece cca 10 minute.
Spor și poftă bună!