Salata asiatica cu taitei si sparanghel cu glazura de miso

de Satisfyyourcravings in Salate, 6 Mai 2014 | 3870 vizualizari

 

Miso este o pasta obtinuta din boabe de soia fermentate si o ciuperca japoneza sau orez, ovaz etc, ce este folosita in supe sau sosuri. In functie de ingredientele folosite, durata si temperatura de fermentare, cantitatea de sare, varietate de ciuperca folosita si vasul in care se realizeaza fermentarea, miso poate fi alba, rosie sau mixta. Pentru aceasta reteta am folosit miso rosie care necesita o perioada de fermentare de pana la un an si are un gust mai intens si mai astringent.

 

INGREDIENTE

  • 1 lingura seminte de floarea soarelui, crude si decojite
  • 3 lingurite de seminte de susan negru
  • 200 grame taitei slim
  • 2 linguri miso rosie
  • 1 lingura apa fierbinte
  • 1/2 lingura ulei de susan
  • 6 linguri ulei de masline
  • 250 grame ciuperci proaspete (eu am folosit mici si nu le-am mai taiat)
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingura zahar brun
  • 1 bucata mica de ghimbir, curatata si rasa
  • 200 grame baby sparanghel
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 3 cepe verzi, tocate rondele
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata asiatica cu taitei si sparanghel cu glazura de miso:

Semintele de floarea soarelui se prajesc intr-o tigaie, fara ulei, 5 minute, apoi se adauga semintele de susan si se mai prajesc inca 1 minut. 

Se fierb taiteii in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg si se clatesc sub jet de apa rece. 

Intr-un bol, se amesteca, cu ajutorul unui tel, miso cu apa, zaharul brun, uleiul de susan, sosul de soia, 3 linguri ulei de masline si ghimbirul. 

In restul de ulei, se soteaza ciupercile 5-6 minute, pana devin aurii.

Se acopera sparanghelul cu 3 linguri din mixul de miso obtinut anterior si sucul de lamaie si se gateste pe un gratar fierbinte, 8 minute, intorcandu-l pe toate partile.

Se scoate pe o farfurie si se taie in jumatati. 

Restul din mixul de miso se amesteca cu taiteii, se adauga sparanghelul, ciupercile si ceapa verde si se amesteca. 

Se presara semintele de floarea soarelui deasupra si se serveste salata la temperatura camerei sau rece.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata asiatica cu taitei si sparanghel cu glazura de miso" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de ton in Bento