Salau cu ketchup si ghimbir

de mihaelar63 in Salau, 13 Dec 2012 | 5027 vizualizari

 

Doar atat spun: delicios !!!
Binecuvantat fie raul Mures si pescarii lui :D

 

INGREDIENTE

  • 1 salau [1.5 kg ]
  • 5 linguri Ketchup
  • 1 lingura praf de ghimbir
  • 1 lingurita fulgi de usturoi
  • 1 lingurita piper cu lamaie [ Kotyani ]
  • 1 lingurita seminte de busuioc
  • 1 lamaie
  • 100 ml ulei masline
  • 1/2 kapia
  • Patrunjel verde
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salau cu ketchup si ghimbir:

Salaul curatat si spalat  il taiati in rondele .

Amestecati ketchup , ghimbir , usturoi , busuioc , ulei , zeama de lamaie , piper si sare .

Cu aceasta pasta ungeti feliile de salau si le asezati intr-o tava tapetata cu hartie de copt .

Coaceti la cuptor , foc mediu  pana pestele devine rumen [ aprox. 30 min ]

La sfarsit serviti  salaul presarat cu patrunjel verde si cubulete de kapia , alaturi de garnitura si salata preferata .Noi am servit cu cartofi cu malai la cuptor si salata de sfecla rosie .

TIPS-URI

1

Atentie la curatarea salaului , purtati manusi si ajutati-va de o foarfeca pentru a taia aripioarele si coada . Are oase putine dar care ranesc usor .

2

Nu aruncati capul cand curatati peste , va fi baza unei gustoase ciorbe de peste .

3

Pentru aspect la servire ,, dati luciu '' cu o picatura de ulei de masline .

Daca ti-a placut reteta noastra "Salau cu ketchup si ghimbir" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

Ciolan de porc cu bere, la cuptor - Rețeta savuroasă pentru sărbători

pe 02.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Plachie de peste