Saleanca

de DinDragostePentruGatit in Porc, 26 Noi 2012 | 7890 vizualizari

 

Saleanca este o rețetă cu specific rusesc; clasica variantă are ca ingrediente varză murată, jumări, untură/ulei, piper.

După preferințe, se poate face o abatere de la original... cum am făcut și eu de altfel...

 

INGREDIENTE

  • 2 kg varză murată;
  • 1 kg carne lucru de porc;
  • grăsime de rață;
  • un vârf lgț chimen;
  • 1/2 lgț cimbru;
  • chili, piper negru - proaspăt măcinate.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saleanca:

Pentru început se pregătesc jumării, ferice de cei ce le au deja, scapa de această etapă. :)

Ce a rezultat din degresarea a 2 rațe (pielea și grăsimea) le-am tăiat cubulețe și le-am prăjit până au devenit arămii și uscățele.

Am scos jumării de rață și în grăsimea rezultată am pregătit cele de porc - carnea de porc tăiată cuburi și prăjită până devine arămie.

Se scot jumării cu ajutorul unei palete și se dau de-o parte.

Separat, într-o tigaie încăpătoare, se călește circa 5 minute varza murată tocată mărunt în câteva linguri de grăsime de la jumări.

Se adaugă condimentele (chimen, cimbru, piper și chili) după care jumării de rață și porc. 

Se lasă la foc potrivit, timp de 10-15 minute, eventual sub capac.

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Se servește caldă cu mămăligă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saleanca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Sim0na 1

27.11.2012, 20:15

Incercam sa-mi amintesc unde am mancat preparatul asta.. si nu reusesc.. Oricum stiu ca mi-a placut!

DinDragostePentruGatit 1

27.11.2012, 20:32

Erau rusi/lipoveni in zona?
Poate te ajuta cumva...

gaby_gabytza 1

28.11.2012, 09:13

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza noua cu afumatura