Saleuri cu untura și smantana

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 30 Dec 2016 | 15559 vizualizari

 

În duminica sfântă de Crăciun, Adi Hădean http://www.adihadean.ro/și EuropaFmhttp://www.europafm.ro/, în emisiunea Medium Rare, mi-au adus aminte de cele mai bune saleuri făcute acasă, în copilărie, daaa, alături de mama, cu untură și smântână ;) Repejor am notat rețeta pe un bon de motorină, că eram în mașină în drum spre țară :D și acum le-a venit rândul. Simple și tare gustoase! Delicioase și savuroase, aceste Bunatati pentru colindatori, mai ales acompaniate de o palinca sau un vin ;) La multi  ani dragi Bucătărași, oriunde v-ați afla! ;) 

 

INGREDIENTE

  • 1000 g făină albă 
  • 400 g untură de porc 
  • 2 bucăți ouă
  • 20 g drojdie proaspătă 
  • cca. 250 g smântână 
  • 1 lingură sare de mare 
  • Pentru topping:
  • 1 bucată ou 
  • cașcaval sau brânză grasă de oaie
  • semințe de chimen
  • mix de semințe (susan, dovleac, floarea soarelui, mac, in).
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saleuri cu untura și smantana:

   Făina cernută se amestecă cu untura ușor, până se înglobează și se obține un amestec nisipos. Apoi, se adaugă ouăle, drojdia desfăcută în puțin lapte călduț și sare. Se frământă ușor, împreună cu smântâna, pâna se obține un aluat omogen ce se ia de pe mâini. ( Aici, recunosc că m-a ajutat Thor, robotul din dotare!) .

Atenție, aluatul nu se lasă la dospit. Se întinde o foaie de cca. un deget grosime, se taie fâșii mai lungi sau mai scurte după preferința fiecăruia, apoi se ung cu ou bătut,  se presară cașcaval/brânză rasă și semințe după gustul fiecăruia.

Saleurile se transferă într-o tavă tapetă cu foaie de pergament, apoi se dau la copt, în cuptorul preîncins, cca. 20 de minute, la 180 grade C. Simplu, bun ca și la țară. Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Saleuri cu untura și smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv reteta de preparare a papanasilor rustici cu branza sarata si sos de smantana