Saramura de peste la gratar

de violeta30 in Peste, 30 Ian 2019 | 12116 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3-4 pesti (crap, caras, platica, etc)
  • 3-4 ardei capia
  • 3-4 rosii
  • 2 cepe
  • sare
  • 1 ardei iute
  • 400 ml suc de rosii
  • 1 l apa
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 capatana de usturoi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de peste la gratar:

Pestele curatat de intestine (nu se va curata si de solzi ca sa nu se prinda si sa ramana bucati de carne pe gratar) spalat si dat cu sare se pune pe gratarul incins si se frige pe ambele parti sau se poate despica pe burta si se va "cracana" intr-o singura bucata.

Legumele se pun si ele pe gratar (ardeiul capia, cel iute, rosiile si ceapa) si se coc bine.

Usturoiul se piseaza ca pentru mujdei.

Cand pestele e aproape gata, se pune apa la fiert intr-un vas pana clocoteste, dupa care se adauga sucul de rosii, mujdeiul si legumele fripte si tocate patratele, stingem focul si adaugam si patrunjelul.

Pestele fript se pune intr-o tava incapatoare si se pune peste el saramura pregatita mai sus.

Se lasa vreo 15-20 minute ca sa se combine gusturile.

Se serveste in vase adanci.

E o delicatesa !

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de peste la gratar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
File de cod cu susan si salata mexicana