Saramura de pui

de ralu_ca in Pui, 30 Noi 2014 | 25353 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui (copane, piept)
  • 1 rosie mare
  • 2 ardei grasi
  • 2 gogosari
  • 4 ardei copti-din congelator
  • 1 capatana usturoi
  • 2 ardei iuti
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ketchup
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de pui:

Puiul l-am transat, spalat si l-am lasat sa se scurga. L-am prajit pe o parte si alta, pana s-a rumenit.

Intr-o oala am pus la fiert ceapa intreaga, morcovul taiat rondele, 4 catei de usturoi taiati fasii, sare si piper.

Rosia, gogosarii si ardeii iuti i-am copt la gratar, iar cand au fost gata am decojit si i-am taiat bucati mici. Am pus totul  intr-un castron, alaturi de 4 catei usturoi zdrobiti si ardeiul copt decongelat taiat bucati.

Carnea bine rumenita se pune intr-un vas termorezistent, turnam deasupra zeama si tot ce a fiert cu ea si pune si amestecul cu rosii de mai sus. Am adaugat si 2 linguri de ketchup si deasupra am tocat patrunjel verde.

Am introdus vasul la cuptor, mai intai acoperit cu o folie aluminiu (pentru 20 minute), apoi l-am lasat descoperit pana ce s-a rumenit frumos.

Am servit alaturi de mamaliguta.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza de vaci si afine

de Caty 3

la 10:43

Shakshuka - Reteta pentru mic dejun cu ardei gras copt, rosii si oua

de Caty 3

pe 18.08 la 11:29

Baba Ganoush cu dovlecei - Ușor, rapid și delicios

pe 18.08 la 09:04

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf de orez cu pulpe de pui