Sarlota cu fructe de sezon

de Bunica in Prajituri, 26 Iul 2009 | 10178 vizualizari

 

Un dulce preferat de fiul meu in copilarie

 

INGREDIENTE

  • 1 l. lapte
  • 500 g. zahar
  • 3 linguri gelatina
  • 500 g. frisca
  • 6 oua
  • 4-5 fructe ( 2caise si 3 nectarine)
  • zahar vanilat, coaja de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarlota cu fructe de sezon:

Intr-o cratita cu fundul dublu sau intr-un ceaun se pun la fiert laptele, zaharul si ouale intregi, amestcandu-se tot timpul pentru a nu se prinde.Intre timp punem gelatina la inmuiat intr-o cana sau castron cu apa calduta.

Cand compozitia de pe aragaz s-a ingrosat, stingem focul si adaugam zaharul vanilat,coaja de lamaie si gelatina ,mestecand intruna. Lasam sa se raceasca bine si adaugam frisca, fructele taiate cubulete sau fasii, o turnam in forma si o dam la frigider. Cand s-a racit bine si este inghegata o rasturnam pe platou si o ornam dupa preferinta.

TIPS-URI

1

Atentie la fiert sa nu se taie.

2

Este racoroasa si placuta la aspsct.

3

Se poate pune si in boluri mici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarlota cu fructe de sezon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Caramelo-Cappuccino