Sarmale

de divainbucatarie in Mancaruri cu carne, 16 Dec 2010 | 5368 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 g carne de porc
  • 100 g ceafa porc afumata
  • 4-5 felii de costita de porc afumata
  • 2 linguri de orez
  • 1 ceapa mare
  • 2 linguri cu varf de orez (60 g)
  • marar
  • putin cimbru
  • 1 varza murata mare – cu frunze subtiri
  • 5 linguri de bulion
  • 2 linguri ulei
  • 1 foaie dafin
  • boabe de piper
  • 1/4 lingurita piper macinat
  • optional smantana pentru servit
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale:

Pentru inceput ne pregatim foile de varza: daca varza este prea acra sau prea sarata spalam frunzele in apa calduta si le stoarcem. Daca frunzele sunt prea mici taiem nervurile groase pe dos, fara sa rupem frunza, iar daca frunzele sunt prea mari le putem taia in doua.
Tocam carnea impreuna cu ceafa. Adaugam ceapa tocata marunt si calita, orezul, putin piper macinat, cimbrul si mararul.

Punem la acest amestec si o ceasca de apa rece care are rolul de a fragezi carnea. Luam frunza de varza in mana si punem carne tocata cam o lingura (daca va plac sarmale mai mici puneti cu lingurita). Carnea o punem pe latimea frunzei, astfel incat sa ne ramana cel putin 2 cm la un capat si la celalat al frunzei, pentru a inveli sarmaua.

Cand terminam de aranjat sarmalele mai punem un rand de varza taiata julien, boabele de piper si frunza de dafin.

Introducem capatul ingust inauntru pentru a nu de desface sarmalele cand le fierbem. Cateva frunze de varza le taiem julien si le punem pe fundul oalei impreuna cu costita afumate. Apoi asezam sarmalele una langa alta, chiar si suprapuse daca avem mai multe, dar trebuie sa avem grija ca oala aleasa sa fie destul de inalta, pentru a nu a da in foc cand fierb.

Turnam apa clocotita peste acestea si le punem la fiert. Intre timp calim bulionul si il punem peste varza.

Lasam sa fiarba cam o ora, completand cu apa din cand in cand, apoi le dam la cuptor pentru 30 de minute sa scada.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tochitura