Sarmale

de delia64 in Mancaruri cu carne, 24 Iun 2013 | 3985 vizualizari

 

Sarmalele le pregatesc des atat iarna cu varza murata cat si vara cu varza dulce .

 

INGREDIENTE

  • 0 varza mare
  • 500 gr. carne tocata
  • o ceasca de orez
  • 2 cepe mari
  • 1 ardei gras
  • 100 gr. ulei
  • 500 gr. pasta de rosii
  • 0 lingurita boia dulce
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • marar verde o legatura
  • o crenguta de cimbru
  • ramuri de cimbru si marar
  • otet
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale:

Varza se opareste in apa cu sare si putin otet .

Orezul se spala si se lasa in apa rece la inflorit.

Ceapa se curata se spala si se taie marunt, la fel si ardeiul , mararul si fruzele de cimbru.

Punem uleiul la incins in cratita  ,adaugam ceapa amestecand pana devine sticloasa , Adaugam ardeiul si  boiaua de ardei   , pe urma punem carnea tocata si orezul , mararul si cimbrul   , amestecam compozitia si adaugam 250 gr. de pasta de rosii, sare si piper dupa gust .

Cotorul de varza il taiem marunt si il asezam peste ramurile de cimbru si marar in oala in care vom fierbe sarmalele.

Infasuram sarmalele si le asezam in oala , perste fiecare strt de sarmale punem pasta de rosii , la final punem un strat de varza taiata marunt si pasta de rosii.

Punem apa  si sare la fiert si turnam in oala peste sarmalute  acoperim oala cu folie de aluminiu si le dam la cuptor la temperatura de  150 grade aproximativ 90 de minute.

Se sevesc cu smantana .

Pofta buna !!!

 

 

TIPS-URI

1

sarmalele cu pasat sunt foarte gustoase si le pregatesc cu ciuperci in perioadele de post .

2

ciolanul afumat si scarita afumata dau un gust deosebit sarmalutelor

3

vara cand exista adei gras din abundenta umplu si cativa ardei cu coca de sarmale si -i asez din loc in loc in oala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute de curcan in foi de vita de vie