Sarmale

de nadea68 in Porc, 29 Dec 2013 | 3087 vizualizari

 

...si a venit si randul sarmalelor...

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne porc+vita
  • frunze de varza murata
  • 1 ceapa
  • 1 cana orez
  • 200 ml suc de rosii
  • sare
  • piper
  • ulei
  • marar
  • smantana
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale:

Scoatem varza murata si alegem frunzele .Le potrivim de marime,le trecem sub un jet de apa si le punem deoparte.

Preparam umplutura

Taiem marunt ceapa si o punem la calit in ulei.Dupa 2 minute adaugam si orezul.Lasam la calit cateva minute.Adaugam sucul de rosi si mai lasam 2-3 minute.

Intr-un castron punem carnea,ceapa cu orezul,sare,piper si marar.

Amestecam bine.Luam cate o frunza de varza si invartim sarmale.Se pune o lingura de carne pe o margine de frunza si se invarte strans dupa care se baga inauntru capetele sa nu iasa carnea afara.

Asezam sarmalele intr-o oala in care mai intai am pus varza taiata marunt.

Dupa ce am asezat toate sarmalele,mai punem si deasupra varza taiata marunt.

Deoparte fierbem apa cu un pic de sos de rosii si varsam peste sarmale atat cat sa le acopere.

Lasam la fiert 30-40 minute pana e gata orezul.

Servim cu smantana.

TIPS-URI

1

ultimele minute oala cu sarmale o putem baga la cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale ca acasa