Sarmale

de -Licurici- in Mancaruri cu carne, 20 Apr 2017 | 4326 vizualizari

 

Delicii de Paste

 

INGREDIENTE

  • 4 verze murate
  • 1 kg carne tocata de porc
  • 1 bucata de slanina
  • 3 cepe mari
  • 1 morcov
  • 100 g orez
  • 150 g bulion (pasta de rosii)
  • 2 linguri de malai
  • cimbru
  • boia dulce afumata
  • boia iute
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale:

Varza se spala bine, se stoarce, apoi se aleg foile pentru impaturit sarmalele, iar ce ramane, se toaca marunt.

Se toaca marunt o bucatica de slanina afumata si se amesteca cu carnea tocata.

Se calesc in putin ulei, ceapa tocata marunt si morcovul dat pe razatoare, apoi se adauga orezul, 2 linguri cu bulion, sare, piper, boia iute, boia dulce afumata si se calesc impreuna inca 2-3 min.

Se amesteca carnea cu legumele calite, cimbru si cu 2 linguri de malai.

Se pune cate o lingura din amestecul de carne peste o foaie si se ruleaza.

La fel se procedeaza cu toata carnea.

Ies 40-50 de sarmele, in functie de marimea lor.

Cotoarele si varza mai groasa se taie bucati mai mari si se pun pe fundul vasului, se adauga slanina taiata, putin bulion si cimbru.

Sarmalele se aranjeaza pe marginea vasului, lasand in mijloc loc pentru varza tocata.

Intre fiecare strat se pune bulion, cimbru, foi de dafin si sunculita.

Pe deasupra si in mijloc, se pune varza tocata marunt.

Se umple vasul cu apa si se baga in cuptor pentru 4 ore, completand mereu cu apa.

Se servesc cu smantana si ardei iute.

TIPS-URI

1

 

2

Sunt la fel de bune si fierte 2 ore, apoi bagate la cuptor 40 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale ardelenesti