Sarmale de post

de Anamaria7 in Mancaruri de post, 20 Mar 2011 | 6461 vizualizari

 

Vine Pastele si noi inca mai avem PREA multa varza acra :)) Motiv pentru care buni a vrut sarmale de post :)

 

INGREDIENTE

  • 1 varza acra
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 sfert de telina
  • 7 ciuperci albe
  • 1 cana de soia
  • 2 felii de paine
  • 1 pahar lapte de soia
  • 1 pahar orez
  • sare, piper macinat
  • piper boabe, enibahar
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de post:


Varza se curata de cotoare, se separa foile pentru sarmale de restul foilor. Acestea din urma se taie subtiiiiiire (ca altfel zice mama ca nu e frumoos :P).

Pentru umplutura, soia se fierbe in apa cu sare conform indicatiilor de pe ambalaj, orezul se spala si se lasa la muiat in apa domoala, o ceapa si ciupercile se taie marunt, iar morcovul si telina se rad.

Intr-o oala unsa cu putin ulei se aseaza un strat de varza, apoi unul de sarmale, se presara din a doua ceapa taiata solzisori (da gust bun), apoi iar varza, iar sarmale...

Deasupra se pun boabele de piper si enibahar si inca putin ulei.

Tinem oala pe foc pana cand varza se fierbe bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

cismaru_nicoleta 1

20.03.2011, 21:16

Anita scumpa da-mi si mie varza acra... ...si sarmalutze daca mai ai

Anamaria7 1

20.03.2011, 23:30

multumesc, tuturor! Nico, dau si varza ca am prea multa si sarmalutza ca e bunaaa

RuxyRux 1

21.03.2011, 19:23

Foaaaaarte bune

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

ieri la 14:04

Plăcinte burger - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

pe 13.11 la 10:35

Frigărui kebab cu lipii - Rețeta ingenioasă, plină de savoare

pe 12.11 la 10:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]