Sarmale in foi de varza murata

de _Alina_ in Porc, 14 Dec 2013 | 4954 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 510 g morcov curatat
  • 680 g ceapa curatata
  • 150 ml ulei
  • 100 g pasta de tomate
  • 50 ml apa
  • 700 g varza cruda
  • 630 g muschi de porc tocat
  • 550 g carne de porc afumata (taiata cuburi de 0.8 -1 cm)
  • 500 g orez
  • 100 g gris din grau
  • 2 lg pasta de tomate
  • 20 g marar tocat
  • 20 g patrunjel tocat
  • ............
  • frunze de varza murata/proaspata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in foi de varza murata:

1. Dam separat ceapa, morcovii si varza cruda prin robot.

2. Intr-un vas incingem uleiul, punem ceapa, cand devine translucida adaugam morcovul si pasta de tomate. Mai lasam pe foc 5-8 minute amestecand o data la doua minute.

3. Varza cruda tocata o frecam cu o jumatate de lingurita de sare. Dupa 10 minute o stoarcem si o punem intr-un vas alaturi de legumele calite. 

4. Peste acestea punem, carnea tocata, carnea afumata, orezul, grisul, patrunjelul, mararul, sare si piper si amestecam compozitia bine.

5. Intindem frunza de varza pe palma, punem o lingura de compozitie in marginea dinspre interiorul palmei a frunzei, impaturim capetele astfel incat sa acoperim compozitia. Rulam apoi spre varful palmei formand un cilindru. La final apasam cu grija capetele.  

6. Asezam sarmalutele concentric intr-un vas ceramic pe niste frunze, le acoperim cu apa calduta, punem cateva frunze de varza deasupra si capacul si le bagam in cuptor la fiert cca 3-4 ore la foc potrivit.


   Nota!
1. Cand asezati sarmalutele nu umpleti oala, ci lasati cam 1/4 liber.
2. Puteti folosi frunze de varza proaspata sau frunze de vita de vie, cu conditia sa le opariti putin (2-3 min cele de varza, 1 minut cele de vie).

TIPS-URI

1

Din aceasta compozitie am facut 110 sarmalute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de varza murata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sărmăluţe fierte cu vin