Varza se pune la desarat de seara. Se taie cele doua cepe foarte fin si se pun la calit, cande devine aurie se adauga carnea tocata, se sareaza, pipereaza si se pune cimbru, se amesteca bine. Separat se pune orezul la fiert cu 1-2 cubulete de delikat.
Se lasa la fiert iar cand scade se scurge si se adauga peste carnea pregatita continuandu-se pregatirea,
se amesteca si se pun 2 linguri de pasta de tocate se mai lasa 5 minute si se ia de pe foc.
Se scot frunzele de varza si se pregatesc, alaturat se taie carnatii cam 8 cm, precum si kaizerul nu foarte groasa felia. Acestea se pun la prajit, nu prea tare, se scot si se pun pe hartie absorbanta pentru evitarea excesului de grasime.
Se trece la umplerea sarmalelor cu carnea pregatita dupa care se aleg frunze de varza mai mari in care se va pune felia de kaizer, carnatul si o sarmaluta deja umpluta cu carne, toate se vor invelii intr-o frunza de varza mai mare. Dupa aceasa se unge cu ulei un vas de ceramica se taie varza subtire care se pune pe fundul vasului si se adauga sarmalele deja pregatite. Se caleste sunculita si se pune printre sarmale, se condimenteaza cu boia, piper si se adauga daca se doreste si cimbru. Se da la cuptor 1-1 ½ minute se verifica cuptorul se adauga pasta de tomate si se continua fierberea, se lasa sa scada si sa se arda un pic varza de deasupra, se serveste cu o mamaliga aburinda.
Pofta Buna
1
Nu uita sa pui de seara varza la desarat