Sarmalute cu afumatura

de madi_marin in Porc, 24 Dec 2010 | 8932 vizualizari

 

Pentru Craciun am preparat minunatele sarmalute cu afumatura care ne plac foarte foarte mult.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne porc lucru
  • 400 g sunculita bine afumata
  • 1 varza acra buna de foi
  • 1 ceapa mare
  • orez
  • 1 cana cu suc de rosii
  • cimbru
  • piper
  • sare
  • marar uscat
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu afumatura:

Carnea de porc de lucru se spala bine, se sterge , apoi se toaca impreuna cu 300 g sunculita bine afumata.

Varza se desface de foi. Se pun la desarat sau daca nu e nevoie doar se trec printr-un jet de apa rece.

Ceapa se toaca marunt.

Peste carnea tocata se adauga ceapa, orezul bine spalat si scurs si condimentele. Se omogenizeaza bine amestecul, iar daca iese prea vartos se mai adauga apa.Se infasoara sarmalutele. Se pun intr-un vas cu fund mai gros si printre  ele bucatele din restul de sunculita. Se mai presara cimbru si marar uscat si se acopera cu apa si eventual zeama de la varza murata. Se da vasul la cuptor pentru 2 ore, dupa care se adauga sucul de rosii si apa daca mai este nevoie si se mai lasa sa scada bine.

Se servesc calde cu mamaliguta , ardei iute si smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]