Sarmalute din porc cu curcan

de epurasha2bb in Porc, 12 Iul 2010 | 5223 vizualizari

 

o bunatate

 

INGREDIENTE

  • 1/4 piept curcan
  • 500 g carne de porc
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • boabe de piper negru
  • foi de dafin
  • 10 linguri pasta de tomate
  • 1 canuta de orez alb
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute din porc cu curcan:

Se toaca marunt 2 cepe , se da pe razatoarea mica 1 morcov , se spala bine o canuta de orez.facem asa:punem la calit intai aceapa, apoi adaugam si morcovul, apoi mai lasam putin si adaugam si orezul si putina apa in care l-am tinut .Nu lasam mult, numai cat sa se inmoaie putin legumele si orezul.Apoi lasam sa se raceasca acest amestec.Pregatim carnea tocata de porc amestecata cu carnea tocata de piept de curcan, luam un castron incapator si punem carnea tocata acolo, apoi adaugam amestecul de ceapa , morcov, orez, si apoi piper negru pisat, condimente pentru sarmale.Amestecam bine cu mana curata sau cu o lingura.Apoi trecem la varza.Varza murata (eu am folosit 2 si am facut 30 de sarmale) se desface usor de foi care sa aseaza pe o farfurie intinsa.

Apoi luam cate una si ii in departam cu grija cotorul tare si vinisoarele tari.Apoi luam in mana ca un mic de carne si il rulam in foaia de varza avand grija sa impingem apoi extremitatile cu degetul inauntru.Cand sunt gata toate incepem sa le asezam in vasul de lut incepand de la perete pana in mijloc.Se aseaza pe fundul vasului bucatele de varza si de sunculita afumata, frunzulite de dafin si boabe de piper.Se aseaza apoi primul rand de sarmale, se presara frunze de dafin si boabe de piper intregi.Apoi iar un rand de sarmale si  apoi turnam o zeama de apa calduta in care dezlegam 10 linguri de pasta de tomate.Se baga la cuptorul rece nu preincins, ii dam drumul cand bagam vasul de lut cu capacul pus, altfel riscam sa se crape vasul.Se lasa cam 3 ore la foc mic, spre sfarsit inlaturand capacul ca sa se rumeneasca si sarmalele de deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute din porc cu curcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 15:54

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura tiganeasca de porc- la gratar