Sarmalute in foaie de varza murata

de Dya Daniela Andrei in Mancaruri cu carne, 25 Ian 2014 | 7919 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de carne tocata de porc (se poate folosi si de vita sau de pui/curcan)
  • 1 cescuta cu orez (cu bobul rotund)
  • o cescuta cu bulion/suc de rosii
  • o varza mare, murata
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura de marar
  • 3-4 cepe mari
  • 1 morcov
  • 2 oua
  • sare si piper dupa gust
  • optional, pentru servit: ardei iute, smantana
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in foaie de varza murata:

Tocam ceapa, o calim in cateva linguri de ulei, impreuna cu sarea si piperul. Cand devine translucida adaugam sucul de rosii/bulionul, omogenizam si punem si orezul, cele 2 oua si verdeata tocata marunt. Lasam compozitia pe foc cateva minute, amestecand usor, pentru a nu se arde. Adaugam apoi carnea tocata si omogenizam totul.

Pregatim frunzele de varza murata, taind partea mai tare a acestora.  Cu ajutorul unei lingurite, adaugam o cantitate  suficienta din compozitia rezultata, pe fiecare frunza in parte. O infasuram cu grija pentru a nu pocni.

Pe fundul cratitei  in care fierbem sarmalutele asezam coditele ramase de la marar si patrunjel, iar peste ele asezam sarmalutele. Pentru ca acestea sa nu se ridice la suprafata am tocat cateva frunze de varza si le-am pus deasupra sarmalutelor. Am adaugat apoi o lingura de suc de rosii si o cantitate de apa suficienta, astfel incat sa acopere in intregime sarmalutele (dar sa nu le depaseasca nivelul).  Cand nivelul apei scade mai adaugam atat cat este necesar, atentie insa ca apa sa fie fierbinte. Le asezam in cuptor la foc potrivit pentru aproximativ trei ore. Se servesc calde, cu ardei iute si smantana. Pofta buna!

 

 

 

TIPS-URI

1

Recomand ca orezul sa fie cu bob rotund pentru ca sarmalutele sa se "lege"

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foaie de varza murata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale in dovleac