Savarina

de Sim0na in Prajituri, 4 Sep 2012 | 10500 vizualizari

 

Un dulce rapid, economic si foarte gustos!

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri pesmet
  • 1 lingura rasa faina
  • 1 esenta de vanilie
  • 150 gr zahar
  • 150 ml apa
  • 1 esenta de rom
  • cca 100 ml frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarina:

Am frecat galbenusurile cu zaharul pana cand crema s-a albit, apoi am adaugatin ploaie faina cernuta si pesmetul, cernut si el, iar la urma esenta de vanilie.Albusurile le-am batut spuna, apoi le-am incorporat amestecului de galbenusuri, amestecand usor cu o spatula de jos in sus.

Am uns 12 forme de briose cu putin unt topit si am umplut locasurile cu aluatul format. Am dat la cuptorul preincalzit la 200 grade, pentru 10 minute, apoi am mai lasat cca 10 minute la 170 grade.

Cat savarinele stateau la cuptor, am pregatit siroul din zahar, apa si esenta de rom.

Savarinele le-am scos din forme si le-am lasat sa se racoreasca putin, apoi le-am stropit cu tot siropul rezultat. Am pregatit frisca, am taiat capacele la savarina si am umplut formele cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

cati 1

11.09.2012, 20:28

prajitura mea favorita

Teo 1

11.09.2012, 22:28

Demult caut reteta de savarina!in liceu toata lumea manca o savarina! si mie imi place !

Nicolae 1

13.09.2012, 23:15

delicioasa... prajitura de alta data...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Savarine