o pritena de a mea a facut si a zis ia pune carera web sa-ti arat ceva...................si bineteles erau SAVARINE..................asa ca mi sa facut pofta si am trecut la treaba
SIROP:
Se amesteca faina ,ouale,sarea,zaharul,uleiul,untul si laptele cu drojdia
se pun toate in masina de paine se framanta bine aluatul,este un aluat moale care curge.
Se lasa putin la dospit dar nu mult ca eu am uitat si mi-a curs si in masina de paine,am avut ce curata apoi........
Se iau formele de savarine se pune hartie si putin unt sau ulei apoi se pun cate 2 linguri din compozitie in fiecare forma si se da tava la cuptor 20 minute la 160 grade.
Cand sant rumenite frumos se scot si se lasa la racit.
Dupa ce se racesc se scoate hartia apoi se taie in doua si se insiropeaza foarte bine.
Siropul:
Se caramelizeaza zaharul apoi se stinge cu apa si se pune rom,
cu acest sirop se insiropeaza savarinele ,cantitatile la sirop le faceti in functie de cat de insiropate doriti sa fie savarinele
Dupa ce am insiropat savarinele si s-au racit se bate frisca foarte bine cu 6 linguri de zahar apoi se umplu savarinele si se pune capacul taiat si insiropat dupa care se pune putina frisca si 1 cireasa confiata
sant grozave,asa ca Mary nu-mi imai faci pofta..............haha mi-am facut si eu,super bune au iesit mersi de reteta
Sincer am vazut si cu pesmet o sa incerc si asa sa vedem diferenta
Am uitat sa specific din aceasta cantitate va ies 50-55 bucati
eu fac industrial asa ca daca doriti mai putine ,taiati cantitatile