Savoare mediteraneana

de Brindusa in Porc, 6 Mai 2010 | 4281 vizualizari

 

Masline,rosii, usturoi, oregano, adica arome mediteraneene intr-o mancarica ce-mi aminteste de vara.

 

INGREDIENTE

  • 600 g muschi de porc, taiat bucati nu foarte mari
  • 2 cepe, tocate mic
  • 2 catei de usturoi, tocati mic
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 1 cutie de rosii decojite, taiate marunt (sau 450 g rosii decojite)
  • 1 pahar vin rosu (cam 200 ml)
  • 1 lingura oregano verde (sau busuioc) tocat fin
  • 1 ardei gras verde, taiat rondele fine
  • 100 g masline verzi umplute cu gogosar, taiate in jumatati
  • 2 linguri de ulei de masline
  • sare, piper dupa gust
  • o cratita care sa intre in cuptor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savoare mediteraneana:

Incalzeste cuptorul la 200 C. 

Sigileaza carnea in uleiul fierbinte, pe toate partile, pana are o culoare aurie. Da focul la mediu, adauga ceapa si caleste-o pana se inmoaie (cam 5 min). Pune si usturoiul, caleste-l putin si adauga amidonul. Amesteca bine.

Adauga rosiile, apoi putin cate putin vinul, amestecand din cand in cand. Presara oregano si pune cratita la cuptor la foc mic, cam 1 ora. 

Scoate carnea din cuptor, adauga ardeiul si maslinele si mai lasa pe foc, la flacara mica, cam 30 min, pana ce carnea e foarte moale si se formeaza sosul. Potriveste de sare si piper.

Ca garnitura se poate folosi risotto galben sau orez simplu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Savoare mediteraneana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Brindusa 1

06.05.2010, 21:34

silvi0ara 1

06.05.2010, 21:57

Tare buna.

adry88 1

18.05.2011, 21:49

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc la tava