Scampagnata

de Bya Ralu in Aperitive / Garnituri, 23 Mai 2012 | 4231 vizualizari

 

am gasit reteta intr-o revista italieneasca,am gatit aceasta reteta pentru prima data,putin inspirata din revista si putin completata de mine

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel 500 g
  • 8 oua
  • 4 cepe verzi
  • 50g parmezan ras
  • ulei masline
  • 5 frunze de busuioc
  • sare,piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scampagnata:

Curatam dovlecelul si il dam pe razatoarea mare. Se da pe razatoarea mica si parmezanul, iar ceapa verde se curata, se spala si se taie rondele mici. Se pune ulei de masline intr-o tigaie, se adauga ceapa taiata si dovlecelul scurs, se lasa circa 5 minute pe foc mare, se pune sare si piper si se adauga frunzele de busuioc rupte bucatele mici.

Separat intr-un castron se amesteca bine ouale cu sare si piper, punem si parmezanul si dovlecelul calit. Se amesteca bine si se adauga intr-o tava sau intr-un vas termorezistent tapetat cu hartie de copt, care se lasa putin inmuiata in apa. Se baga in cuptorul preincalzit la 200 grade circa 15 minute. Cand e gata, se scoate cu grija din vasul termorezistent, ridicand-o de hartia de copt.

Se serveste calda cu o salata asortata de vara

Daca ti-a placut reteta noastra "Scampagnata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu dovlecei si cascaval