Scoici cu mazare si grau

de mihaelar63 in Fructe de mare, 13 Aug 2018 | 4605 vizualizari

 

  Cand imi vizitez soacra, aceasta are diverse curiozitati culinare. Cum o fi una, cum o fi cealalta? De aceasta data m-a intrebat cum sunt scoicile. Cu prima ocazie i-am preparat scoici sa-i potolesc interesul. Bineinteles ca i-a placut. Doar au fost preparate de mine :D

 

INGREDIENTE

  • 300 gr scoici [ congelate ]
  • 300 gr mazare verde cu morcovi[ congelate ]
  • 300 gr rosii cherry
  • 3 fire usturoi verde
  • 3 linguri ulei masline
  • 1 pahar vin alb
  • pudra ghimbir
  • sare de Himalaya
  • piper
  • busuioc verde
  • patrunjel verde
  • Garnitura:
  • 500 gr boabe grau [ prefiert ] 
  • 200gr mazare+ fasole verde 
  • 2-3 linguri ulei 
  • 1 ceapa verde 
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scoici cu mazare si grau:

  1. Curatati si spalati usturoiul verde. Feliati-l rondele.
  2. Curatati si spalati rosiile, ceapa verde si verdeata.
  3. Se caleste usturoiul usor cu atentie sa nu se arda.
  4. Adaugati mazarea si morcovul, rosiile cherry. Sarati.
  5. Se pun scoicile decongelate si se toarna vinul deasupra.
  6. Se da un clocot la foc mic. Scoicile sunt delicate si se sfarma repede.
  7. Condimentati cu piper negru macinat si cu pudra de ghimbir.
  8. Gustati si sarati daca mai este nevoie.
  9. Separat sotati usor ceapa verde si adaugati graul, mazarea si fasolea verde.
  10. Adaugati apa cat sa acopere graul. Sarati.
  11. Fierbeti 10 minute respectand indicatiile de pe cutie.
  12. Serviti scoicile cu mazare deasupra garniturii de grau.
  13. La servire adaugati patrunjel verde tocat si frunzulite de busuioc.

  Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Scoicile nu se prepara prea mult termic. Sunt delicate si se sfarma repede.

2

Noi am servit la acest preparat cate un pahar de prosecco demi-sec.

Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici cu mazare si grau" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]