Scrumbie de Dunare pe gratar

de MotanLaOale in Peste, 2 Mai 2011 | 11568 vizualizari

 

Este singura reteta pe care am apucat sa o pozez in zilele de la munte.

 

INGREDIENTE

  • Scrumbii de Dunare
  • Rozmarin proaspat
  • Lamaie
  • Sare
  • Piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scrumbie de Dunare pe gratar:

Scrumbiile se curata si se spala bine.

Se presara fiecere bucata cu sare si piper.

In burta se pune un fir de rozmarin si o felie de lamaie taiata in jumatate.

Se pune pe gratarul special pentru peste la gratar si se aseaza pe un pat de cetina si se acopera cu 2-3 crengi de cetina.

Se lasa acoperit de cetina pana  este gata jarul care trebuie sa fie molcom.

Se pune pe gratar si se intoaece de mai multe ori sa picure toata grasimea scrumbiei.

Cand sunt rumenite frumos se pun din nou in patul de cetina pentru 2 minute.

Se scot pe platou.

Se consuma cu lamaie sau mujdei de usturoi.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Scrumbie de Dunare pe gratar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (56)

MotanLaOale 1

17.04.2015, 16:03

miki_a 1

14.12.2015, 13:35

Cred ca a fost foarte buna!!!

MotanLaOale 1

14.12.2015, 15:42

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Scrumbie marinata (lacherda)