Scrumbie la cuptor

de silvi0ara in Peste, 26 Apr 2010 | 14700 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 scrumbii  
  • 1 ceapa taiata rondele  
  • 2 fire usturoi proaspat  
  • 1 lamaie taiata felii  
  • 8 rosii cery  
  •  1 morcov taiat rondele  
  • cimbru proaspat  
  • cateva fire de rozmarin  
  • 1 pahar de vin alb  
  • zeama de la 1 lamaie  
  • sare si piper dupa gust  
  • 2-3 linuri ulei de masline pentru uns tava
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scrumbie la cuptor:

Se curata scrumbiile,se spala bine,apoi se sareaza in interior si exterior,apoi se cresteaza fin.Se tapeteaza o tava de aragaz cu folie de aliminiu,peste care se aseaza o hartie de pergament,se unge cu ulei,se aseaza scrumbiile,iar in burta fiecarei scrumbii se pun cate 2 felii de lamiae,cateva rondele de ceapa,2-3 rondele de morcov si ierburile aromatice.Se stoarce zeama de la o lamiae pe tot pestele,se mai comdimenteaza cu sare si piper dupa gust,iar restul legumelor se repartizaza in tava.

Se adauga paharul cu vin,se acopera bine pestele cu folie de aluminiu si se da la cuptorul incins la 230gC pentru 35 de minute.Se scoate tava,se inlatura folia de deasupra si se mai lasa la grill pentru maxim 5-6 minute sa se rumeneasca.

Se servesc alaturi de o garnitura din cartofi natur sau la cuptor.Eu am facut o garnitura din cartofi acordeon la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Scrumbie la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

ionix 1

27.04.2010, 21:27

ador scrumbia

Bunica 1

27.04.2010, 23:12

Ador pestele! Scrumbia facuta de tine este super!

mihaelar63 1

02.05.2010, 00:29

arata extraordinar de bine nu am mancat niciodata scrumbie .

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Somon cu sos de legume