Scrumbie la cuptor cu sos de iaurt

de ionix in Peste, 1 Noi 2010 | 11449 vizualizari

 

o portie pentru sotul iubitor de sare si de peste :D

 

INGREDIENTE

  • pentru sosul de iaurt:
  • 3 linguri cu iaurt
  • 3 catei de usturoi
  • o lingura cu ulei de masline
  • putin marar tocat
  • sare
  • pentru scrumbia la cuptor:
  • o scrumbie in saramura
  • piper
  • putin busuioc uscat
  • putin rozmarin
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scrumbie la cuptor cu sos de iaurt:

Scrumbia este extrem de sarata, eu am lasat-o asa pt ca sotul mananca sarat... daca nu mancati foarte sarat, e bine s-o lasati la desarat putin...

Se curata bine scrumbia si se aseaza pe o folie de aluminiu. Bagam piper, rozmarin si busuioc in peste iar apoi invelim pestele cu folia de aluminiu.

Punem pe gratarul de la cuptor la foc mic, sub gratar punem o tava plina cu apa. Dupa o ora il scoatem din cuptor, rupem folia de aluminiu la un capat si lasam sa se scurga grasimea din peste. Bagam iar la cuptor, la foc iute, pentru inca 10-15 minute.

Cat timp scrumbia e la cuptor facem sosul.

Preparare sos:

Pisam usturoiul si-l frecam bine cu ulei si putina sare.

Adaugam iaurtul si mararul si omogenizam. Cu acest sos vom servi pestele.

Se serveste alaturi de un vin alb bun.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

este pentru sotii care mananca extrem de sarat :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Scrumbie la cuptor cu sos de iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

mena29 1

02.11.2010, 22:26

Si eu sunt fan peste

ionix 1

03.11.2010, 16:54

@Rock46hunt... cand o sa vezi poza de prezentare a retetei o sa ramai uimit vinul alb n-a lipsit

@Mena...

MVMih 1

28.03.2011, 15:09

Vis reteta! Eu nu prea am gasit de cumparat scrumbie sarata, e buna si proaspata dar fiind un peste gras...da bine sa stea ceva timp la sare si zvantat. Cum gasesc aplic reteta.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Scrumbie cu legume, la cuptor