Semifreddo cu migdale

de laylalala in Prajituri, 22 Apr 2010 | 5365 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 albusuri
  • 1 ceasca zahar pudra, cernut
  • 300 ml frisca lichida
  • 100 ml smantana 
  • 100 gr migdale macinate, usor prajite
  • 2 linguri lichior de migdale
  • 2 lingurite esenta de migdale
  • 100 gr fulgi de migdale, usor prajiti
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Semifreddo cu migdale:

Infasoara complet cu folie de plastic o tava dreptunghiulara si adanca, astfel incat folia sa atarne pe margini.
Bate albusurile pana ce devin ca spuma.Adauga 3 linguri de zahar pudra si bate-le pana ce devin tari.Intr-un alt bol, bate putin, cu mixerul, frisca.Redu viteza mixerului, adauga zaharul ramas, smantana , migdalele macinate, lichiorul si esenta de migdale si amesteca.Adauga o lingura plina din compozitie in albusuri si amesteca usor.Adauga albusurile, in 2 transe, in compozitia cu migdale, amestecand dupa fiecare adaugare.Toarna amestecul obtinut in tava pregatita, acopera-lcu folie si da-l la congelator pentru cel putin 4 ore.Inainte de a-l taia, presara deasupra fulgi de migdale, apasandu-i usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Semifreddo cu migdale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu ciocolata si crema de lamaie