Shakshouka

de aishaflory in Oaie, 15 Mai 2014 | 4297 vizualizari

 

Aceasta este o shakshouka putin difertia fata de ce ati vazut pana acum pe internet, reteta o stiu de la mama sotului meu, iar ea o stie de la bunica sotului meu.Din cate am inteles acesta ete modul in care se gateste in regiunea orasului Sfax, dar nu numai...

 

INGREDIENTE

  • Kadid (carne si organe de miel uscate la soare si stranse intr-un pachetel)
  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 3-4 lg pasta de tomate
  • tebel 1-2 lgt
  • 1 lgt boia
  • naut
  • cartofi
  • sare si piper dupa gust
  • ulei f-soarelui
  • ardei iute (opt)
  • putina menta uscata(opt)
  • 2-3 oua
  • cateva bucatele de dovleac(portocaliu, nu verde opt)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shakshouka:

Cu 1 zi inainte puneti la inmuiat nautul.

Intr-o oala subpresiune se pune uleiul si ceapa taiata marunt si se caleste pana se inmoaie. Se adauga pasta de tomate, usturoiul pisat, tebel, boia si piper se mai lasa pe foc 30 sec amestecand apoi se acopera cu apa.

Se pun 4 buc de carne kadid si nautul si se fierbe subpresiune 20 min

Se ia de pe foc si punti dovleacul si cartofii taiati cubulete , se fierb inca 10-15 min fara capac.Dati focul mic, adaugati ouale , sare si menta acoperiti si mai lasati 5 min sa fiarba 

TIPS-URI

1

daca aveti naut la conserva nu mai trebuie sa fierbeti sub presiune, carne fiind uscata nu necesita mult timp de gatire( se adauga cu 5 min inainte de a lua mancarea de pe foc)

2

unele ingrediente sunt obtionale, dar pentru un gust mai bun va recomand sa le folositi

3

mie ouale mi se imprastie tot timpul pentru ca fac mai mult sos, dar daca vreti sa nu vi se intample la fel faceti mai putin sos, intr-un vas mai intins

Daca ti-a placut reteta noastra "Shakshouka" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Shakshouka - cea mai delicioasa reteta pentru micul dejun