Sirop de capsuni

de marcela1979 in Sirop / Compot, 26 Iun 2014 | 22877 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg capsuni
  • 3 kg zahar
  • zeama de la 2 lamai
  • Sticle pentru sirop
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de capsuni:

Se aleg si se spala capsunele bine de impuritati.Sticlele pentru sirop se spala ,se usuca si se sterilizeaza in cuptor.Intr-o oala se pun capsunii si se pun pe foc sa si lasa sucul.Cand si -au lasat sucul se strecoara,cu capsunii se fac dulceata si siropul se pune la foc sa fiarba.Se lasa sa fiarba,se ia spuma daca se formeaza.Se adauga zaharul.La fiecare litru de lichid se pune 1 kg de zahar.Se lasa sa fiarba pana se dizolva complet zaharul ,apoi se stinge focul si se pune in sticle.Se capseaza si se pun in paturi pana se racesc.

TIPS-URI

1

Cand puneti siropul in sticle se pune vf cutitului sub ele ca sa nu se sparga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

marcela1979 1

26.06.2014, 23:02

Mokuska cand am pus capsunii pe foc nu am pus zahar,zaharul l -am pus doar in sirop

marcela1979 1

26.06.2014, 23:03

Va multumesc pentru aprecieri

MOKUSKA 1

27.06.2014, 09:28

super...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

ieri la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

ieri la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

ieri la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sirop de capsuni