Sirop din caise

de Panacris in Sirop / Compot, 7 Iul 2013 | 16328 vizualizari

 

Un sirop super aromat pentru zilele călduroase dar și pentru prăjituri. Simplu și gustos! Am obținut 2 litri de sirop aromat.

 

INGREDIENTE

  • caise coapte bine, curățate de sâmburi 1250 g,
  • apă rece 1250 g,
  • zeama de la 1 lămâie,
  • zahăr tos 1000 g.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop din caise:

Caisele coapte, curățate și fără sâmburi, se pun la fiert cu apa și zeama de lămâie, la foc mediu, până ce se obține un suc mai gros. Zeama obținută se strecoară prin tifon sau o sită de inox foarte fină într-un alt vas cu fundul triplu. Apoi se pune la foc mediu, împreună cu zahărul, lasându-se la fiert la foc mic, cca. 30 de minute, până ce se obține consistența dorită penru sirop. Se pune fierbitne în sticle sterilizate, se închid ermetic, apoi se lasă la dunst cald, până a doua zi, când se depozitează în cămară. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop din caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Lorra 1

08.07.2013, 08:51

Delicios

Panacris 1

08.07.2013, 12:44

Mulțumesc pentru aprecieri, Bucătărași!

Sim0na 1

08.07.2013, 13:06

Bun siropul!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Compot de prune a la Mala