Sirop din flori de soc

de Criss in Sirop / Compot, 9 Iun 2014 | 4889 vizualizari

 

Daca n-ati facut inca sirop din flori de soc, acum e momentul sa faceti cat inca se mai gasesc aceste minunate si parfumate flori. Cu acest sirop veti inlocui cu succes sucurile din comert, pline de E-uri si coloranti. Delicios si racoritor cu apa minerala, lamaie si cuburi de gheata. Ar fi mers si niste frunze de menta daca aveam...

 

INGREDIENTE

  • -50 flori de soc
  • -1.5 l apa
  • -1.5 kg zahar
  • -6-7 lamai (zeama + coaja rasa)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop din flori de soc:

Florile se spala usor, doar prin inmuierea intr-un lighean cu apa. Nu se spala sub jet de apa. Atentie sa nu aiba mici insecte printre flori. Cu o foarfeca se taie florile si se indeparteaza coditele.

Apa cu zaharul se amesteca si se pune la foc mic, pana cand se topeste zaharul, dar apa nu trebuie sa fiarba. Se adauga florile de soc, zeama si coaja rasa a lamailor. Se amesteca bine si se pune vasul in frigider 4-5 zile, timp in care se mai amesteca din cand in cand. Dupa cele 5 zile, se scurge siropul si se toarna in sticle sterilizate.

Se pastreaza in camara la loc ferit de soare, sau mai sigur, se pastreaza in frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop din flori de soc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

laura_n 1

16.06.2014, 14:13

bravoo, Cris! ai facut o alegere buna!

Raluca57 1

25.07.2014, 08:33

O bunatate siropul, f aromat. Pacat ca am descoperit prea tarziu reteta, pe finalul florilor de soc. Ne-a placut mult. Anul viitor voi face muuuuuulte sticle.

Criss 1

25.07.2014, 10:27

Ma bucur ca ti-a placut. Si eu am sa fac mai mult anul viitor ca deja de mult s-a terminat siropul.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]