Snapper la cuptor

de xana in Peste, 20 Noi 2017 | 3314 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 peste snapper cu cca 900gr
  • 1 dovlecel
  • ½ lamaie
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita pasta de ardei
  • ½ lingurita oregano uscat
  • ½ lingurita cimbru uscat
  • sare
  • piper
  • 5 linguri ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snapper la cuptor:

Pestele se curata de solzi si intestine si se spala bine, apoi se usuca cu un prosop de hartie. Cu un cutit bine ascutit, facem cate doua- trei taieturi superficiale pe ambele parti pentru a patrunde mai bine condimentele.
Sarea se amesteca impreuna cu oregano, cimbru, coaja de la jumatatea de lamaie rasa si piper. Taiem apoi lamaia in felii subtiri.
Dovlecelul se spala si se taie in felii potrivit de groase, iar ceapa si usturoiul le taiem juliene.
In tava se asterne ceapa si usturoiul in asa fel in cat sa acoperim fundul tavii, apoi presaram putina sare si piper.
Ungem pestele cu boiaua de ardei si cu amestecul de sare si ierburi, punem feliile de lamaie in cavitatea abdominala si il asezam peste ceapa. De o parte si de alta a pestelui se pun feliile de dovlecel.
Inainte sa dam la cuptor, stropim atat pestele cat si dovlecelul cu uleiul de masline.
Va sta la cuptor la 180ºC, cca. 40 de minute pana se rumeneste usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Snapper la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Peste la cuptor