Snitele cu crusta crocanta din fulgi de mei

de mihaelar63 in Porc, 5 Ian 2019 | 2923 vizualizari

 

 Sunt fascinata de diversitatea ingredientelor ce pot fi gasite astazi in comert. Bineinteles, la oras < Gasesti mai multe optiuni :D Mi-au atras atentia fulgii de mei pe care i-am si vazut imbracand un snitel. Asta prin extensie, stiind de snitelele cu crusta de fulgi de porumb. Partea buna este ca le-am preparat la cuptor. Am obtinut cea mai crocanta crusta ce am mancat vreodata. Parol ! Daca nu credeti, puteti incerca :D

 

INGREDIENTE

  • 600 gr cotlet porc [ de casa ]
  • 150 gr fulgi mei
  • 2 oua [ de casa]
  • boia rosie de ardei
  • usturoi granulat
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea soarelui pentru pulverizat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitele cu crusta crocanta din fulgi de mei:

  1. Cotletul de porc se prtioneaza si se bate cu batatorul de snitele pe ambele parti .
  2. Eu am portionat 6 bucati generoase .
  3. Se sareaza bucatile de carne si se condimenteaza cu usturoi granulat , piper si boia rosie , pe ambele parti .
  4. Ouale se sparg separat pentru ca sa le puteti verifica prospetimea .
  5. Se bat ouale spuma . Adugati putina sare .
  6. Insiruiti 3 castronase sau farfurii adanci in care aveti puse faina alba , ouale batute si fulgii de mei [ in aceasta ordine ].
  7. Pregatiti o tava tapetata cu hartie de copt .
  8. Se incepe cu o bucata de carne care se trece prin faina [ se scutura usor] . Treceti ap-oi felia prin ou batut . La sfarsit se pune in farfuria cu fulgi de mei .
  9. Eu am pus un strat subtire de fulgi in farfuria adanca , Am asezat felia de carne data prin faina si ou . Am presarat pe deasupra fulgi de mei si am apasat usor cu podul palmei .
  10. Se procedeaza la fel cu fiecare felie de cotlet .
  11. Asezati carnea astfel impanata in tava cu hartie de copt .
  12. Pulverizati deasupra usor ulei vegetal .
  13. dati tava la cuptor , foc moderat si o lasati pana snitelele incep sa se rumeneasca .
  14. Eu am lasat la 180 grade, 25 minute , cu7 ventilatie .
  15. Am obtinut cea mai crocanta crusta ce am preparat vreodata .
  16. Serviti snitelele crocante in crusta de mei alaturi de salata , muratura sau garnitura preferata .
  17. Noi am servit alaturi de gogosari marinati .
  18. Snitelele in crusta de mei au un gust placut . Crusta mi-a parut ca aduce usor cu gustul de nuca .

TIPS-URI

1

Ouale se sparg separat pentru ca sa le puteti verifica prospetimea .

2

Snitelele in crusta de mei au un gust placut . Crusta mi-a parut ca aduce usor cu gustul de nuca.

3

Daca doriti puteti sa prajiti aceste snitele si in ulei incins .

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitele cu crusta crocanta din fulgi de mei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Schnitzel vienez