Somon crocant la tava cu sparanghel, cartofi dulci si rosii coapte

de Satisfyyourcravings in Somon, 31 Oct 2016 | 5953 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr somon cu piele, fara solzi
  • ulei de masline
  • 2 crengute de rozmarin proaspat
  • 1 legatura sparanghel
  • 1/2 lamaie
  • 20 grame unt
  • sare
  • piper
  • cateva rosii cherry
  • 2 cartofi dulci
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon crocant la tava cu sparanghel, cartofi dulci si rosii coapte:

Se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. 

Se spala cartofii dulci foarte bine si se taie in 4-8, in functie de marime. Se amesteca cu rosiile cherry, se presara sare, piper si ulei de masline, se amesteca bine, se transfera intr-o tava si se gatesc 20-25 de minute. 

Se unge bucata de somon cu ulei de masline, sare, piper si frunzele de rozmarin. Se asaza intr-o tava si se gateste la cuptor 15-20 de minute, in functie de grosime. 

Intre timp, se indeparteaza partea lemnoasa a sparaghelului, apoi se fierbe 4 minute in apa sarata. Se transfera intr-un vas cu apa rece amestecata cu cuburi de gheata. 

Se topeste untul intr-o tigaie la foc mediu si se adauga sparaghelul. Se gateste 3 minute, amestecand frecvent. La final se stropeste cu sucul de lamaie, sare si piper. 

Se indeparteaza pielea somonului, cu grija si se asaza inapoi in tava. Se mai gateste cateva minute, in cuptorul fierbinte pana devine crocanta. 

Se serveste somonul, impreuna cu sparaghelul, cartofii dulci, rosiile cherry si pielea crocanta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon crocant la tava cu sparanghel, cartofi dulci si rosii coapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (9)

Rahela Velicu 1

01.11.2016, 10:30

anca_rm 1

01.11.2016, 10:37

Panacris 1

10.04.2017, 18:15

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

ieri la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

ieri la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mici din somon