Somon cu Skagenröra si cartofi natur

de danakarin in Somon, 6 Ian 2012 | 6586 vizualizari

 

Skagenröra este o specialitate suedeza, desi numele vine de la orasul danez Skagen.
Este un sos, grozav de cunoscut si indragit, ce se consuma in fel si chip. A fost una din retetele care le-am invatat de la prietena mea Mioara, in aceasta vacanta de Sarbatori.

 

INGREDIENTE

  • Pentru Skagenröra
  • 200 g smantana groasa (sau 100 g smantana + 100g maioneza) ·   
  • 1 ceapa mica rosie taiata marunt ·        
  • 50 g icre rosii (de somon, pastrav sau chiar icre mici rosii) ·        
  • 100 g de creveti (fierti, decojiti ) taiati mai marunt ·        
  • Marar tocat foarte fin ·       
  • Zeama de lamaie ·       
  • Sare, piper (daca va place si putin chili)
  • restul:
  • un fileu maricel, ( cat sa iasa 6 bucati)  de somon cu piele cu tot
  • 12 cartofi nu prea mari
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu Skagenröra si cartofi natur:

Skagenröra se serveste de obicei  langa somon afumat sau carpacio de somon (“gravad lax”).  Se poate unge si  pe paine, sau se poate folosi ca si umplutura la Avocado, alaturi de creveti si  somon afumat.

De data asta l-am servit langa peste proaspat.

Am pregatit sosul amestecand ingredientele, am pos cartofii la fiert in coaja si am marinat bucatile de fileu in sare si zahar si le-am lasat la rece 30 de minute. Apoi am infierbantat ulei intr-o tigaie de tuci si am prajit pestele pe ambele parti citeva minute, incepand cu partea cu piele, in asa fel incat sa ramana fraged si un pic lucios in interior. Am fiert cartofii in coaja, i-am curatat,  si am servit pestele cu sos si cartofi natur.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu Skagenröra si cartofi natur" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (13)

mena29 1

09.01.2012, 14:26

Suuuper!

danakarin 1

10.01.2012, 08:27

Te invit sa incerci sosul, e delicios !!

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 21:35

deja mie foame

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană

ieri la 10:50

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

pe 22.01 la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

pe 22.01 la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Somon Shioyaki (Somon sarat in stil japonez)