Iar peste,dar este foarte bun pestele,nu ai probleme de colesterol,este lejer la stomac,vitamine mai putine decat alte carnuri,nu ingrasa,oricum eu prefer pestele,imi place somonul,la gratar,in tigae,sau la cuptor,adica in toate felurile,si cred ca multi sunt de aceeasi parere,ma bucur foarte mult cand ma sustineti cu o vorba buna si cu o apreciere,sunteti foarte draguti.Deci sa ma intorc la somonul meu,l-am facut la cuptor,mai simplu de atat ..Fisticul mai modern se pune peste toate felurile de peste proaspat si feliat,am vazut la mai multi bucatari acest procediment si imi place si mie,faina de fistic se cumpara gata macinata sau daca avem masina de macinat cafea o putem macina si noi acasa,putem cumpara direct fisticul sarat pentru mancarurile sarate daca dorim.Personal imi place foarte mult noutatea si sa experimentez dupa bucatari.voi nu..
In cateva faze scurte:
1.Asezam intr-o tava folie de aluminiu sau hartie de copt, punem ulei de masline cat ajunge, dam feliile de somon prin faina de fistic si sare, le asezam in tava cu partea infainata, apoi infainam si partea de sus cu fistic si saram.
2.Curatam cartofii, taiem cubulete mici si condimentam cu sare, ii asezam in tava, punem si frunzele de dafin, rozmarin si invartim putin ca sa prinda un pic de ulei de masline din tava. De fantezie mai adaugam si niste masline negre.
3.Cuptorul preincalzit la 180 grade, acoperim tava cu o alta folie de aluminiu si bagam la cuptor cam 50 minute, apoi dam jos folia de aluminiu de deasupra si mai lasam sa se rozoleasca putin, cat vrem de fapt si cum ne place mai mult, pana vedem ca cartofii ne plac, gustam si asezam in farfurie. Curatam de coaja laterala a somonului si de osul cel mic din mijloc,se mai poate gasi inca cateva dar putine,fara frica,o carne foarte buna si gustoasa.
1
Somonul se coace repede, dar mie imi place suculent si moale de se topeste in palat, in schimbul uleiului de masline se poate pune unt care va da un gust mai bun cred.
2
Cartofii daca dorim se pot da in clocot inainte de ai pune impreuna cu somonul in tava,si asa nu mai punem hartia argintie deasupra,in felul acesta vom lasa doar cateva minute in cuptor pana vedem ca sunt coapte toate.