Somon la tigaie cu legume chinezesti

de anca_rm in Somon, 5 Feb 2015 | 9578 vizualizari

 

Somonul este un peste foarte gustos care contine o mare cantitate de acizi grasi Omega 3. Face parte din categoria pestilor grasi alaturi de macrou , hering si sardine. Acest peste isi pastreaza calitatile nutritive chiar daca este crescut in ferme si nu pescuit din apele inghetate ale oceanului . Nu va feriti sa il cumparati , dar aveti grija sa aiba o culoare roz placuta, sa fie lucios, sa aiba un miros placut si de preferinta sa fie cu piele. Pielea contine cea mai mare cantitate de acizi grasi care prin gatire vor trece in carne, si va impiedica carnea sa se desfaca.
Ar fi indicat sa consumam doua porti a cate 150 grame pe saptamana de peste , de preferinta peste gras

 

INGREDIENTE

  • - 400 gr file de somon
  • - 400 gr legume chinezesti congelate
  • - 1 lingurita ulei susan
  • - 1 lingurita ulei masline
  • - Sare
  • - Piper
  • - 4 rosii cherry
  • - Ghimbir 1 cm
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon la tigaie cu legume chinezesti:

Pregatim un wok si o tigaie antiaderenta .

Curatam ghimbiul si il taiem fasii subtiri.

Punem in wok uleiul de masline si cel de susan . Cand este incins adaugam ghimbirul si il lasam sa ii elibereze aroma(1minut). Il scoatem si adaugam legumele chinezesti in wok-ul cu ulei aromat la foc mare. Asezonam cu sare si piper si amestecam. Vor fi gata in cateva minute. Trebuie doar sa se inmoaie putin.

Somonul il spalam in jet de apa rece , si il uscam intr-un prosop de bucatarie curat sau in servetele de bucatarie. Punem sare si piper si il lasam cam 5 minute.

Incingem tigaia si cand este incinsa asezam fileurile de somon cu pielea in jos (se poate unge tigaia cu putin ulei dar nu este obligatoriu). Il lasam sa se prajeasca pana cand se face roz pana la jumate si pielea devine crocanta. Intoarcem somonul si pe cealalata parte si este gata . Cand am intors somonul am adaugat in tigaie 4 bucati de rosii cherii pe care le-am lasat putin la prajit.

Stropiti deasupra cu zeama de lamaie si serviti alaturi de legumele chinezesti .

Un adevarat rasfat .

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon la tigaie cu legume chinezesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Somon cu legume și sos de leurdă