Sos aromat

de mihaelar63 in Conserve, 27 Noi 2011 | 4761 vizualizari

 

Socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ niciodata .
Am intentionat sa prepar o a doua portie de ketchup dar ,, altfel '' decat prima .
Am obtinut un minunat sos aromat care il folosesc la preparate la cuptor . pana acum ,, a mers ''si la pui , si la porc ,si la peste !!!

 

INGREDIENTE

2 kg ardei Kapia 2 l  bulion rosii 1 kg telina 6 cepe 1 capatina usturoi 1 lingurita chimen macinat

  • 1 lingurita macinata de-chimen
  • curry
  • maghiran
  • ienibahar
  • scortisoara
  • oregano
  • piper
  • 200 gr zahar
  • 4 linguri sare neiodata
  • 100 ml otet
  • cate 2 crengute  de
  • -salvie
  •  -busuioc
  •  -cimbru
  • 1 plic conservant
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos aromat:

Curatat si spalati, kapia , ceapa , telina si usturoiul . Maruntiti totul cu ajutorul robotului.

 Bulionul cu legumele maruntite si restul condimentelor + crengutele de salvie , busuioc si cimbru vor fi fierte o ora intro oala  incapatoare cu peretii neaderenti .

La sfarsitul fierberii scoateti crengutele de ierburi aromatice , adaugati un praf de conservant , puneti sosul in borcane cu capac infiletabil  curate .

Lasati borcanele la loc cald acoperite cu o patura 2 zile .

 Am obtinut  12 borcane de 400 gr cu un minunat sos aromat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos aromat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sos de ienibahar cu marar verde