Sos aromat

de mihaelar63 in Conserve, 27 Noi 2011 | 5104 vizualizari

 

Socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ niciodata .
Am intentionat sa prepar o a doua portie de ketchup dar ,, altfel '' decat prima .
Am obtinut un minunat sos aromat care il folosesc la preparate la cuptor . pana acum ,, a mers ''si la pui , si la porc ,si la peste !!!

 

INGREDIENTE

2 kg ardei Kapia 2 l  bulion rosii 1 kg telina 6 cepe 1 capatina usturoi 1 lingurita chimen macinat

  • 1 lingurita macinata de-chimen
  • curry
  • maghiran
  • ienibahar
  • scortisoara
  • oregano
  • piper
  • 200 gr zahar
  • 4 linguri sare neiodata
  • 100 ml otet
  • cate 2 crengute  de
  • -salvie
  •  -busuioc
  •  -cimbru
  • 1 plic conservant
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos aromat:

Curatat si spalati, kapia , ceapa , telina si usturoiul . Maruntiti totul cu ajutorul robotului.

 Bulionul cu legumele maruntite si restul condimentelor + crengutele de salvie , busuioc si cimbru vor fi fierte o ora intro oala  incapatoare cu peretii neaderenti .

La sfarsitul fierberii scoateti crengutele de ierburi aromatice , adaugati un praf de conservant , puneti sosul in borcane cu capac infiletabil  curate .

Lasati borcanele la loc cald acoperite cu o patura 2 zile .

 Am obtinut  12 borcane de 400 gr cu un minunat sos aromat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos aromat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

ieri la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sos de ienibahar cu marar verde