Sos caramel

de diaconta in Dulciuri, 8 Oct 2011 | 5449 vizualizari

 

Aveam în plan nişte idei de desert,aşa că am început prin a făptui un sos caramel.Am găsit o retetă foarte bună pe E-retete,am fost mulţumită de rezultat,doar că l-aş fi preferat mai închis la culoare şi mai puţin dulce….Uooofff cine să vrea un sos caramel care e dulce prin definiţie,să nu fie prea dulce?Eu,bineînţeles.

 

INGREDIENTE

  • 70 gr unt
  • 200 gr zahar brun
  • 180 ml frisca nebatuta
  • Un varf de cutit sare
  • O lingurita esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos caramel:

Cântarim,masuram toate ingredientele si le punem la îndemana.Toata operatiunea dureaza cateva minute,deci nu veti avea timp sa faceti asta mai târziu.

Într-o cratita topiti untul.Apoi adaugati zaharul si amestecati bine ca sa fie absorbit de untul topit.

Amestecati continuu pana cand amestecul începe sa fiarba si vor aparea bule la suprafata.Va dura circa 3 minute.Zaharul nu va fi complet topit dar adaugam frisca,toata o data.Amestecam repede cu un tel.Lasam focul mai mare pâna când sosul începe sa fiarba.Se va face o spuma deasupra.E momentul sa micsoram fosul si mai lasam sa fiarba 4 minute.Sosul se va îngrosa în acest timp.Nu e nevoie sa se îngroase foarte tare deoarece procesul va continua în timp ce sosul se raceste.

Luam vasul de pe foc ,adaugam sarea si esenta de vanilie,si transferam sosul intr-un alt vas rece.Acoperim cu o folie si lasam sa se raceasca complet.

Cand va fi rece va capata consistenta caramelului.Pastram la frigider într-un borcanel închis.

 

    

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (115)

MVMih 1

21.10.2011, 23:20

Ma gandeam eu k ma duci cu "caramelul"

Mitinita 1

22.10.2011, 12:31

Imi place ce a iesit,cel din comert nu e bun deloc,prea mult amidon are in el

lili 1

03.03.2013, 10:44

imi place cum a iesit!! Am salvat si eu reteta!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă

pe 20.01 la 10:12

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de fursecuri de Craciun